ProData Consult kjøper Amesto Consulting

22 apr
ProData Consult kjøper Amesto Consulting

ProData Consult, en av de ledende, uavhengige konsulentselskapene i Nord- Europa, har inngått avtale om å kjøpe Amesto Consulting, som har vært en del av Amesto siden 2014. Amesto Consulting slås sammen med den norske delen av ProData Consult og fortsetter under navnet ProData Consult.

Klikk her for å laste ned pressemeldingen som .pdf

Ledelsen og de ansatte i Amesto Consulting blir en integrert del av den nye enheten.

− Vi er veldig fornøyde med å bli en del av ProData Consult. Begge selskapene har en sterk tradisjon for å levere “high end” IT konsulenttjenester og det er åpenbare synergier mellom Amesto Consulting og ProData Consult. Sammenslåingen sikrer at vi kan tilby et langt sterkere og mer utvidet tilbud til våre kunder, partnere og konsulenter, sier Mari Ann Vassgård, CEO i Amesto Consulting, som vil overta rollen som CEO i ProData Consult i Norge.

Allerede i 2013 startet Mari Ann Vassgård og Sindre Sandaker House of Consulting. Derfra tok de gründeridéer og motivasjon videre inn i Amesto Group, som så et stort potensial i gründerne. Duoen har levert gode resultater og rask vekst og ble Gaselle- bedrift i 2017, 2018 og 2019. Nå er gründerne på vei inn i neste fase, ved å slå seg sammen med ProData Consult.

Mariann Vassgård og Sindre Sandaker

− Tiden i Amesto har vært fantastisk, og vi har tatt selskapet til et helt nytt nivå. Nå er vi klare til å ta fatt på den neste epoken, sammen med ProData Consult, sier Mari Ann Vassgård. Her sammen med med-grunnlegger Sindre Sandaker.

Sammenslåingen gjør det mulig å gå etter nye vekstmuligheter i markedet. Det sammenslåtte selskapet vil ha et kraftigere fotavtrykk i det norske markedet og et bredere tilbud til den norske kundebasen.

Amesto Consultings kunder vil få tilgang til ProData Consult’s “Nearshoring-as-a- Service” løsning, som tilbyr polske konsulenter med høy kvalitet og spesialistkompetanse. Dette gir kundene gode skaleringsmuligheter.

Synergiene mellom selskapene var et av nøkkelargumentene for at Amesto valgte å overlate eierskapet til ProData:

− Selv om salget av Amesto Consulting er vemodig, var det riktig tidspunkt for alle involverte. Vår ambisjon er å drive innovasjon ved å hente inn gründere med gode idèer, foredle det godt, og skape verdi for både eiere og intraprenører. Amesto Consulting er et godt eksempel på akkurat dette. Vi er veldig stolte over å gi fra oss et sunt, trippel A-selskap, sier CEO Jan Erik Kaasa i Amesto TechHouse.

ProData Consult, står klare til å bygge på det solide fundamentet som er bygget i Amesto Consulting de siste årene:

− Amesto Consulting har skapt et sterkt og anerkjent selskap, med gode utsikter i det norske markedet for IT konsulenter. Sammen har vi en sterkere posisjon i markedet, og vi kan tilby våre kunder og konsulenter enda bedre tjenester. Vi ser frem til å lære fra et høyt kvalifisert team i Amesto Consulting og til å bidra med vår erfaring, våre tjenester og vår plattform, sier Søren Rode, Group CEO i ProData Consult.

Oppkjøpet av Amesto Consulting er i tråd med den overordnede strategien for ProData Consult, og offentliggjøringen av oppkjøpet kommer bare et par måneder etter at ProData Consult Group kjøpte Sourcing Network AB, med base i Sverige.

− Organisk vekst, støttet av oppkjøp av veldrevede konsulentselskap i lokale markeder, er en del av vår hovedstartegi, som er å bli en pan Nord-Europeisk markedsleder med sterk tilstedeværelse i hvert land og topp leveranse på tvers av grensene. Vi er glade for å kunne offentliggjøre dette oppkjøpet, på tross av de utfordrende tidene vi befinner oss i. Takket være solide resultater og støtte fra vår hovedinvestor, Polaris Private Equity, kan vi beholde fokus på å levere i henhold til planen, sier Agner N. Mark, styreformann i ProData Consult Group.

Amesto Consulting omsatte for NOK 112 million i 2019, og ProData Consult Group omsatte for NOK 1.527 million på tvers av alle markeder.

*Oppkjøpet forutsetter godkjennelse av konkurransetilsynet og formelle sluttvurderinger.

For mer informasjon:

Amesto Consulting, Mari Ann Vassgård, CEO, tel.: +47 920 62 790. Mail: [email protected]

ProData Consult, Søren Rode, CEO, tel.: +45 25 60 24 37 Mail: [email protected]

Amesto TechHouse, CEO Jan Erik Kaasa, tel.:+47 915 93 255. Mail: [email protected]

Om Amesto Consulting

Amesto Consulting (tidligere kjent som House of Consulting) leverer konsulenter innen IT og ledelse til noen av de mest anerkjente selskapene i Norge. Selskapet ble etablert i 2013 av gründerne Mari Ann Vassgård og Sindre Sandaker, som begge har lang og solid erfaring innen formidling av IT og ledelses-konsulenter.

Selskapet har i alle år levert gode resultater og sterk vekst, og selskapet ble kåret til Gaselle-bedrift i 2017,2018 og 2019. Fra 2014 har gründerduoen vært en del av Amesto Group. I 2019 omsatte Amesto Consulting for MNOK 112. (https://amestoconsulting.no/)

Om ProData Consult (www.prodata.dk)

ProData Consult er en av Nord-Europas ledende, uavhengige konsulentselskaper, med fokus på business og IT-konsulenter. Gruppen leverer high-end business og IT-konsulenter on-site i landene der selskapet er representert og fra sine “nearshore-sentre”, i Warsaw og Krakow. I dag har selskapet mer enn 1 400 aktive konsulenter i oppdrag for sine kunder.

ProData Consult har sitt hovedkontor i København, med kontorer i Norge, Sverige, Polen, Tyskland og Nederland. Selskapet ble etablert i 1994, og har siden 2018 vært eiet av hovedeier Polaris Private Equity og en gruppe senior ledere og styremedlemmer.

 

LEGG INN KOMMENTAR

Amesto Consulting er tildelt tittelen gasellebedrift for andre år på rad
Amesto Consulting har blitt ProData Consult. Klikk her for å lese pressemeldingen